Sintjo Budokai karateka Ela Kowalczyk
in de prijzen bij OECKK 2013

Sintjo Budokai karateka Ela Kowalczyk heeft een derde prijs in de wacht gesleept bij de Open Europese Kyokushinkai Karate gehouden op zondag 17 maart 2013 in Den Haag. Dit jaarlijks terugkerende tournooi werd als vanouds strak georganiseerd door de Honbu Kamakura, ditmaal in Sporthal Hellas. Het deelnemersveld bestond uit karateka's uit verschillende Europese landen, met een sterke bezetting in de verschillende gewichtsklassen.

Ela Kowalczyk trad aan namens de dojo Sintjo Budokai.
Het was voor Ela de eerste keer dat zijn in de ring stapte.
En met succes.

Ela vocht een een sterk toernooi en wist zich kranig te weren.
De full-contact wedstrijden worden uitgevochten over 2 x 3 minuten, met eventueel een verlenging of breektesten. De deelnemers dragen behalve een tok en een mond bitje, geen beschermers; er wordt met blote vuisten gevochten, zonder scheen/voetbeschermers.

Aan het begin van het tournooi worden de wedstrijdregels uitgelegd en gedemonstreerd. Alle technieken zijn toegestaan; behalve technieken naar het kruis en de rug en vuisttechnieken naar het hoofd.

Bij Sintjo Budokai wordt onder leiding van Shihan Ruud van Vlaanderen getraind in verschillende disciplines, zo kun je terecht voor Kyokushinkai Karate, Taekwon-Do, Pentjak Silat en Self-defence CTFL.

Ela Kowalczyk met Gerard Gordeau en Nico Gordeau.

Hieronder een aantal foto's uit het tournooi.


Ela in haar eerste partij.
Ela in haar eerste partij.
Ela in actie in haar tweede partij.
Ela bij de prijsuitreiking.
Ela en Shihan Ruud.